Skip to main content
Learn Krav Maga with IKMN!

Krav Maga Examens

Na een relatief korte tijd kan je examen doen: Krav Maga Grading. Dit is mogelijk omdat de technieken relatief makkelijk aan te leren zijn. Bij de eerste gradaties is dat al na ongeveer vijf à zes maanden (uitgaande van een training van 2 keer per week).

Gemiddeld twee keer per jaar organiseren we examens. In één grading dag komen dan alle levels aan bod.

De examens worden afgenomen door hoofdinstructeur Heath Leavitt en vele andere instructeurs uit het IKMN-team. Daarnaast hebben we met Grading regelmatig gastinstructeurs Joe Ambrosino van Institute Krav Maga UK of Amnon Darsa van SMART Krav Maga erbij om ons te helpen en hun expertise in te brengen. Doordat we altijd met een heel team zijn, voorkomen we dat leden worden geëxamineerd door hun eigen instructeur. Hiermee kunnen we de kwaliteit beter waarborgen en partijdigheid voorkomen. 

Examen kosten:

Practitioner level P1 t/m P5: € 30,-

Graduate level G1 t/m G5: € 35,-

De kosten zijn inclusief diploma en levelpatch.

Examen Tenue:

Het examentenue is een zwarte broek en een zwart Institute Krav Maga Netherlands t-shirt.

Wat moet je verder meenemen?

  • Een bitje
  • Een toque
  • Scheenbeschermers
  • Bokshandschoenen
  • Sportschoenen
  • Drinken (energiedrank, water)
  • Eten (energiereepjes, gels, banaan etc)
  • Handdoek
  • Droge kleding voor na het examen.

Houd er rekening mee dat het examen langer duurt, naarmate de graad hoger wordt. Zorg ervoor dat je tijdens het examen voldoende eet en drinkt.

*Ook voor Kidz Krav en Tiener Krav Maga organiseren we examens. De details hiervan worden altijd tijdig met de ouders gecommuniceerd.*

Krav Maga Gradaties

Bij de gradaties van Krav Maga werken we niet met banden maar met levelpatches die je kan behalen na een periode van training. De trainingsperiode verschilt per level. Van enkele maanden bij Practitioner levels tot aan 1 of meerdere jaren bij Graduate levels en Expert levels. Bijvoorbeeld: van beginner/starter naar Practitioner 1 (P1) duurt minimaal 5 maanden daarna volgt een examen. Bij slagen krijg men een P1 level patch en ga je vervolgens trainen voor je Practitioner 2 gradatie enzovoort. De instructeur behoudt altijd het recht om je langer te laten trainen voor een leveltest. Want, en we citeren Eyal Yanilov: “Het laatste wat iemand zou moeten krijgen van zelfverdedigingstraining is een vals gevoel van veiligheid”

Even de levels en gradaties op een rij;

Practitioner Level (1, 2, 3, 4, 5)
Graduate Level (1, 2, 3, 4, 5) 
Expert Level (1, 2, 3, 4, 5) 
Master Level (1, 2, 3)

Level Minimale trainingstijd uitgaande van 2,5 uur training per week
Practioner 1 5 maanden
Practioner 2 5 maanden
Practioner 3 to 5 6-8 maanden tussen ieder level
Graduate 1 – Graduate 5 9 maanden tussen ieder level
Expert 1 1 jaar
Expert 2 2 jaar
Expert 3 3 jaar
Expert 4 4 jaar

Bovenstaande geeft dus aan dat de oefeningen die we geven niet zomaar bedacht zijn. Ze berusten op praktijksituaties die zich decennia lang hebben voorgedaan. Tijdens de les zal je wel merken wat we hiermee bedoelen.

Pre-Grading

Als sinds vele jaren organiseert IKMN een Pre-Grading workshop ter voorbereiding van de level examens. We waren de eerste Krav Maga school in Nederland die hiermee begonnen is en er hebben inmiddels meer dan 1000 mensen meegedaan aan onze Pre-Grading workshops. Tijdens Pre-Grading krijgen de deelnemers de kans om een uitgebreid proefexamen te doen en hun volledige examen curriculum te doorlopen. Deelnemers krijgen ter plekke feedback op de technieken die ze tonen. Dit geeft de deelnemer de kans om tijdens de 2 à 3 weken voor het examen de examentechnieken heel concreet verder te perfectioneren. Meedoen aan dit seminar verhoogt dan ook de slaagkans voor het examen aanzienlijk. De hoofdinstructeur en andere instructeurs van het IKMN team zijn aanwezig zijn tijdens de workshops. Hiermee garanderen wij dat je optimale begeleiding krijgt. Wil je graag examen gaan doen? Dan raden we je van harte aan om mee te doen aan Pre-Grading. Check onze kalender om te zien wanneer Pre-Grading en Grading gepland is.

Examen advies

uitgebreid en concreet advies in de aanloop naar je krav maga examen

ADVICE ON A SUCCESSFUL
KRAV MAGA GRADING

Voorbereiding van je Krav Maga examen: https://institute-kravmaga.nl/voorbereiding-krav-examen/ 

Pre-test, during test & post-test, lees Grading Advice van Heath