Skip to main content
Learn Krav Maga with IKMN!

Girls Krav 
Institute Krav Maga Netherlands

Voel jij je, als vrouw, soms onzeker en onveilig in bepaalde situaties, bijvoorbeeld op straat of in het uitgaansleven? Loop je al een tijdje rond met het idee om iets aan zelfverdediging te gaan doen? Ben je, net zoals wij, van mening dat eigenlijk iedere vrouw in onze samenleving een basis zelfverdediging zou moeten beheersen? Zou je graag meer aan beweging doen, meer calorieën verbranden en je leven een sportieve impuls geven? Dan hebben wij voor jou de ideale oplossing: Krav Maga! 

In onze Krav lessen trainen we de mentale en fysieke weerbaarheid, we vergroten de lichamelijke conditie, kracht en lenigheid en we leren om te gaan met agressie en stress. (Tijdens een gemiddelde Krav Maga training verbrand je daarbij 800 calorieën!) Krav Maga is een eenvoudig aan te leren en effectief zelfverdedigingssysteem. Krav Maga is een “self defense and fighting system” met als doel een ieder, man of vrouw, ongeacht lichamelijke conditie, de mogelijkheid te geven zichzelf en naasten op een zo effectief mogelijke manier te leren verdedigen.

Veel vrouwen die starten met Krav Maga hebben niet eerder een vecht- of verdedigingssport gedaan. Het is niet nodig om ervaring te hebben met vechtsporten of om superfit te zijn. We hopen natuurlijk wel dat je enthousiast en gedreven aan onze lessen meedoet. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor fitness, uithoudingsvermogen, het opbouwen van spierkracht en het verstevigen van je lichaam. Daarnaast trainen we in de lessen jouw mentale en fysieke weerbaarheid. 

In onze reguliere Krav Maga lessen trainen wij met mannen en vrouwen. Het heeft onze voorkeur dat vrouwen zo snel als mogelijk gaan trainen in een gemengde groep met mannen. De kans dat een vrouw in een geweldsconflict komt met een man is vrij groot. Het is daarom goed om met mannen te trainen. We zijn er trots op dat in al onze groepen, op alle locaties, vrouwen trainen. 

Veel vrouwen lopen rond met het idee om iets van zelfverdediging te gaan leren. Dit kan zijn vanwege vele verschillende redenen.

Een belangrijke reden is het feit dat een groot aantal vrouwen in het dagelijkse leven te maken krijgt met intimidatie of geweld. Dit kan zich in vele verschillende vormen manifesteren. Het effect is dat veel vrouwen een gevoel van onveiligheid hebben en hier graag iets aan zouden willen doen.

Wij merken in onze reguliere Krav Maga lessen dat veel vrouwen Krav Maga zouden willen leren. Maar, vaak moeten ze toch een bepaalde drempel over.

– Vrouwen laten zich soms afschrikken door het wat agressieve imago van een zelfverdedigings- of vechtsport.

– Het is best spannend om als vrouw alleen in te stromen in een grotendeels mannelijke groep.

– Dames zijn toch wel bang dat ze blauwe plekken oplopen of andere blessures oplopen.

En, het gevolg is dat veel dames toch niet aan zelfverdediging beginnen terwijl ze dit eigenlijk wel graag zouden willen.

Ladies Only trainingen

Elk kwartaal organiseren we een Ladies Only training die gratis wordt aangeboden aan onze vrouwelijke leden. Deze wordt georganiseerd en verzorgd door onze vrouwelijke instructeurs en assistenten. Wij bieden vrouwen hiermee de mogelijkheid om de beginselen van Krav Maga, hét beste zelfverdedigingssysteem ter wereld, te leren in een veilige, laagdrempelige omgeving. In een groep met alleen maar vrouwen en met technieken die zijn afgestemd op het verhogen van de veiligheid van de vrouw. Ook is er tijdens de Ladies Only trainingen ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren. 

De meeste vrouwen hebben een aangeboren afkeer van geweld. De wereld waarin we leven is echter niet zonder geweld. Daarom is het noodzakelijk om door training je grenzen te verleggen. Dit gaat voor veel vrouwen gemakkelijker in een veilige omgeving waarin rekening wordt gehouden met je eigen fysieke en mentale uitrusting als vrouw. Daar kan je op je eigen tempo groeien naar nieuwe inzichten en bewustzijn over zelfverdediging.

Onze doelen zijn:

•Het verhogen van jouw mentale en fysieke weerbaarheid.
•Het verbeteren van je lichamelijke conditie, kracht en lenigheid. 
•Het leren herkennen van potentieel gevaarlijke situaties. 
•Leren omgaan met agressie en geweld.  
•Leren verdedigen op basis van je intuitie & met gebruik van je natuurlijke reflexen. 
•En natuurlijk, ervoor zorgen dat jij beter en strakker in je vel zit!

Wat kan je zoal verwachten in onze Krav Maga en Ladies Only lessen?

We leren jou zelfverdediging vanuit het prespectief van de vrouw. Uiteraard met respect voor de privacy van de deelnemers.

We trainen o.a.

– Rape escape scenario’s

– Wat doe je als een grote vent je vastpakt?

– Wat doe je als je aan je haren getrokken wordt?

– Tevens wordt geoefend in het voorkomen en oplossen van:

           * problemen in staande, zittende of liggende situaties

           * verwurgingen

           * bearhugs (armen van de aanvaller om je heen)

– Hoe kun je alledaagse voorwerpen als verdedigingswapen gebruiken.

– En veel, veel meer…

Provided Physiotherapies

Starten met Krav Maga


Gratis Proefles

Je mag bij Institute Krav Maga Netherlands een gratis proefles doen. Na de proefles kan je gelijk instromen en beginnen met je Krav Maga training. 

Nog vragen?

  • info@institute-kravmaga.nl
  • +31 6 28685666