Geschiedenis 
Institute Krav Maga Netherlands

Hoofdinstructeur Heath Leavitt behoort tot de allereerste lichting Krav Maga instructeurs in Nederland.

Heath heeft de instructeurs opleiding (van Eyal Yanilov en Amnon Darsa) afgerond in het voorjaar van 2004 en is sindsdien zeer gepassioneerd en gedreven in het verzorgen van lessen Krav Maga.

In 2004 is Heath, als allereerste in het Zuid-Oosten van Nederland en de regio Nijmegen, begonnen met geven van Krav Maga lessen. Sinds die tijd is de school gegroeid tot één van de grootste KM scholen in Europa en is uitgegroeid tot een echt Krav Maga instituut. Door de jaren heen is het team flink gegroeid en wordt Heath ondersteund door vele andere instructeurs die door hem zelf zijn opgeleid en door verschillende federaties officieel zijn gecertificeerd. We zijn er trots op om inmiddels 6 Expert level instructeurs in ons team te hebben (1x E4, 2x E2 en 3x E1). We zijn het hoogst gecertificeerde team van Nederland. De instructeurs werken hier dan ook keihard voor. Naast het instructeursteam hebben we een Elite-team van meer dan 30 Graduate level leden. Het Elite-team ondersteunt de instructeurs, assisteert in de lessen en heeft wekelijks speciale Elite-team trainingen.

De afgelopen 15 jaar zijn er naast Nijmegen verschillende leslocaties toegevoegd. We hebben nu 4 leslocaties in Nijmegen en verzorgen daarnaast les in vele andere steden. In maart 2019 hebben we onze nieuwe hoofdlocatie bij SportsPalace geopend. We hebben hier een eigen hele mooie dojo waar we 7 dagen per week al onze activiteiten kunnen ontplooien.

Na vele jaren te hebben doorgebracht binnen Krav Maga federaties I.K.M.F. (International Krav Maga Federation) en K.M.G. (Krav Maga Global) is Institute Krav Maga Netherlands sinds 2015 een onafhankelijk instituut. Dit betekent o.a. dat we geen last meer hebben van federatie-politiek en zelf kunnen bepalen met wie we samenwerken voor instructeurscursussen, gespecialiseerde trainingen, trainingskampen en opleidingen. De afgelopen jaren hebben we veel samengewerkt met Joe Ambrosino van Institute Krav Maga UK en Amnon Darsa van S.M.A.R.T. Krav Maga.

Het IKMN-instructeursteam (bestaande uit 22 personen) staat onder leiding van hoofdinstructeur Heath Leavitt. De dagelijkse bedrijfsvoering staat onder leiding van IKMN's manager Kirsten Leavitt en assistent-manager Charlaine Kluck.

Provided Physiotherapies

Starten met Krav Maga


Gratis Proefles

Je mag bij Institute Krav Maga Netherlands een gratis proefles doen. Na de proefles kan je gelijk instromen en beginnen met je Krav Maga training. 

Nog vragen?

  • info@institute-kravmaga.nl
  • +31 6 28685666